Vegetarisk Bolognese

Veggi Sojamince light är en torrvara och måste förvällas i grönsaks-buljong eller vatten före tillredning, vikten ökar då ca 4 gånger, låt rinna av i durkslag och pressa ut vätskan ordentligt. Du kryddar och smaksätter efter eget tycke och smak.

Följ Veggi-Kockens recept så får du en härlig vegetarisk Bolognese! Ny_kock

 

 

 

Gör en vegetarisk Bolognese

bolognese

4 PORTIONER:
125 g sojamince light (torrvara)
2 msk olja
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
400 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soja
1,5 dl grönsaksbuljong
oregano, timjan, peppar och salt

GÖR SÅ HÄR:
Förväll sojamince enligt grundreceptet på förpackningen. Fräs mince, lök och vitlök ordentligt i olivolja. Tillsätt tomatpuré, kryddor och fräs ytterligare i 2 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra i 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med valfri pasta.

Eat_Veggi_green_3

MENY: