Vegetarisk Bolognese
Veggi Sojamince light är en torrvara och måste förvällas i grönsaks-buljong eller vatten före tillredning, vikten ökar då ca 4 gånger, låt rinna av i durkslag och pressa ut vätskan ordentligt. Du kryddar och smaksätter efter eget tycke och smak.
Följ Veggi-Kockens recept så får du en härlig vegetarisk Bolognese!
Gör en vegetarisk Bolognese 
4 PORTIONER:
125 g sojamince light (torrvara)
2 msk olja
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
400 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soja
1,5 dl grönsaksbuljong
oregano, timjan, peppar och salt
GÖR SÅ HÄR:
Förväll sojamince enligt grundreceptet på förpackningen. Fräs mince, lök och vitlök ordentligt i olivolja. Tillsätt tomatpuré, kryddor och fräs ytterligare i 2 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra i 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med valfri pasta.