Vegetarisk Kålpudding

Veggi Sojamince brown är en torrvara och måste förvällas i grönsaks-buljong eller vatten före tillredning, vikten ökar då ca 4 gånger, låt rinna av i durkslag och pressa ut vätskan ordentligt. Du kryddar och smaksätter efter eget tycke och smak.

Följ Veggi-Kockens recept så får du en härlig vegetarisk Kålpudding! Ny_kock 

 

 

 

Gör en Veggi Kålpudding

kalpudding

4 PORTIONER:

KÅL:
8 hg vitkål, hackad
1-2 tsk salt
1 msk sirap
rapsolja till stekning

RIS/FÄRS:
125 g sojamince brown (torrvara)
0,6 dl grötris
3 dl örtbuljong
1 gul lök, hackad
1 tsk salt
1 tsk kryddpeppar, malen
2 dl örtbuljong till spädning
rapsolja till stekning

 

GÖR SÅ HÄR:
KÅL: Förväll kålen i saltat vatten några minuter och fräs den i olja. Tillsätt salt och sirap.

RIS/FÄRS:
Förväll sojamince enligt grundreceptet på förpackningen. Koka upp riset i lite av buljongen och koka på svag värme ca 10 minuter. Späd med mera buljong och koka färdigt ytterligare ca 20 minuter, låt svalna.

Låt den avrunna sojamincen fräsa ordentligt i olja någon minut. Låt även löken fräsa och blanda sedan samman sojamince, lök och ris och späd med 1 dl av buljongen. Smaka av med salt & kryddpeppar.

Varva kål och sojamince i en smord form. Understa och översta lagret skall vara kål. Häll på resten av buljongen. Stek i ugn (varmluftsugn 175°, stekugn 200°) ca 20-25 minuter.

Servera med kokt potatis och rårörda lingon.

Eat_Veggi_green_3

MENY: