Vegetarisk Moussaka

Veggi Sojamince brown är en torrvara och måste förvällas i grönsaks-buljong eller vatten före tillredning, vikten ökar då ca 4 gånger, låt rinna av i durkslag och pressa ut vätskan ordentligt. Du kryddar och smaksätter efter eget tycke och smak.

Följ Veggi-Kockens recept så får du en härlig vegetarisk Moussaka!Ny_kock  

 

 

 

Gör en Veggi Moussaka

moussaka

4 PORTIONER:

AUBERGINE:
8 hg aubergine
1-2 msk salt
till stekning: rapsolja

FÄRSSÅS:
125 g sojamince brown (torrvara)
250 g tomatkross
1 dl ört- eller grönsaksbuljong
1 dl chilisås
1 msk soja
1 liten gul lök, hackad
1-2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk basilika, torkad
1 tsk oregano, torkad
1 tsk kanel
salt & svartpeppar

OSTSÅS:
5 dl Bechamelsås (vit grundsås)
2 dl riven ost

GÖR SÅ HÄR:
Skär aubergine i centimetertjocka skivor. Lägg ut plant – strö på salt och låt ligga i minst 30 minuter, så att vätskan dras ur.

FÄRSSÅS:
Förväll sojamince enligt grundreceptet på förpackningen. Fräs sojamince ordentligt i olja. Låt tomatkross, buljong, chilisås och soja koka upp. Tillsätt färdigfräst sojamince, lök, vitlök och kryddor, låt det koka ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

OSTSÅS:
Värm såsen och låt osten smälta i den. Torka av aubergineskivorna och stek dem på båda sidor i olja. Lägg aubergineskivor i botten av en smord form. Varva sedan med sojamince, ostsås och aubergine. Översta lagret skall vara ostsås. Stek i varmluftsugn 150-175° ca 30 minuter.

Servera med en fräsch sallad.

Eat_Veggi_green_3

MENY: