Vegetarisk Lasagne

Veggi Sojamince brown är en torrvara och måste förvällas i grönsaks-buljong eller vatten före tillredning, vikten ökar då ca 4 gånger, låt rinna av i durkslag och pressa ut vätskan ordentligt. Du kryddar och smaksätter efter eget tycke och smak.

Eller följ Veggi-Kockens recept så får du en härlig vegetarisk Lasagne! Ny_kock 

 

 

 

Gör en vegetarisk Lasagne
lasange

4 PORTIONER:

FÄRSSÅS:
125 g sojamince brown (torrvara)
400 g krossade tomater
1 gul lök, hackad
2 klyftor vitlök
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
3 msk olja
3 msk tomatpuré
2 msk Kikkomansoja
3 tsk oregano, torkad
1 tsk socker
salt och peppar

OSTSÅS:
4 msk margarin
4 msk vetemjöl
5 dl mjölk
200 g smakrik riven ost (ca 5 dl)
salt och peppar

LASAGNPLATTOR:
ca 12 st ej förkokta

FÄRSSÅS:
Förväll sojamince enligt grundreceptet på förpackningen. Fräs sojamince i olja tillsammans med lök och vitlök. Tillsätt tomatpuré, soja, oregano och fräs ytterligare i några minuter. Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärningen. Smak av med salt och peppar, låt småkoka ytterligare i 20 minuter.

OSTSÅS:
Smält margarin i en kastrull, tillsätt vetemjöl och fräs i några minuter. Häll i mjölk och låt koka i 5 minuter under omrörning, smaka av med salt och peppar. Drag kastrullen av plattan och rör ner den rivna osten.


GÖR SÅ HÄR:
Smörj en ugnsfast form med lite matfett. Börja med ett lager ostsås och därefter ett lager lasagneplattor. Täck med sojamincesås och därefter ostsås. Fortsätt att varva ingredienserna och avsluta med ett lager ostsås. Ställ formen i nedre delen av ugnen och grädda i 225° ca 30 minuter.

Servera med en god tomatsallad.

Eat_Veggi_green_3

Spara