Veggisallad ”Asian Style”

Veggi Sojastrips är en torrvara och måste förvällas i grönsaksbuljong eller vatten före tillredning, vikten ökar då ca 4 gånger, låt rinna av i durkslag och pressa ut vätskan ordentligt. Du kryddar och smaksätter efter eget tycke och smak.

Följ Veggi-Kockens recept så får du en härlig Veggisallad ”Asian Style” Ny_kock

 

 

 

Veggisallad ”Asian Style”
Veggisallad

4 PORTIONER:
125 g sojastrips (torrvara)

GLACE:
1 msk Dijonsenap
15 g ingefära, hackad
1/2 vitlök, hackad
1 msk Kikkomansoja
1 msk sweet chili
1 msk rapsolja
1/2 dl sesamfrön, rostade

SALLAD:
250 g rättika, strimlad
2 avocados, urgröpta i grova bitar
1 mango, skalade och skurna i tärningar
4 kvisttomater, skivade
1 gurka, strimlad
1/2 purjolök, strimlad

isbergssallad, grovt plockad
1/2 kruka koriander

LIMEVINÄGRETTE:
2 msk Dijonsenap
saft av 1 lime
1 dl rapsolja
1 msk Kikkomansoja

GÖR SÅ HÄR:
Förväll sojastrips enligt grundreceptet på förpackningen. Blanda allt till glacen. Stek sojastrips ordentligt i olja, häll över glacen och stek ytterligare en minut.

Servera Veggisalladen med den härliga Limevinägretten.

Eat_Veggi_green_3

 

Spara