Vegetarisk Sauté
Veggi Sojastrips är en torrvara och måste förvällas i grönsaksbuljong eller vatten före tillredning, vikten ökar då ca 4 gånger, låt rinna av i durkslag och pressa ut vätskan ordentligt. Du kryddar och smaksätter efter eget tycke och smak.
Följ Veggi-Kockens recept så får du en härlig Veggisauté ”Swedish Style”!
Veggisauté ”Swedish Style”
4 PORTIONER:
125 g sojastips (torrvara)
200 g champinjoner i klyftor
80 g syltlök
1-2 äpplen, fast sort i klyftor
olja till stekning
SÅS:
2 dl vegetarisk buljong
1 1/2 dl grädde
1 1/2 msk Dijonsenap
1/2 msk Skånsk senap
1 msk Kikkomansoja
Majzena
SÅS:
Vispa ihop och koka upp alla ingredienser. Red av med Maizena.
GÖR SÅ HÄR:
Förväll sojastrips enligt grundreceptet på förpackningen. Stek champinjonerna och sojastrips i olja tills de får färg. Lägg i äpple och syltlök och stek tills allt fått fin färg. Häll över såsen. Koka ihop några minuter och smaka av med salt och peppar.
Servera med ris och haricots verts.