Vegetarisk Sauté

Veggi Sojastrips är en torrvara och måste förvällas i grönsaksbuljong eller vatten före tillredning, vikten ökar då ca 4 gånger, låt rinna av i durkslag och pressa ut vätskan ordentligt. Du kryddar och smaksätter efter eget tycke och smak.

Följ Veggi-Kockens recept så får du en härlig Veggisauté ”Swedish Style”! Ny_kock

 

 

 

Veggisauté ”Swedish Style”

saute

4 PORTIONER:
125 g sojastips (torrvara)
200 g champinjoner i klyftor
80 g syltlök
1-2 äpplen,  fast sort i klyftor
olja till stekning

SÅS:
2 dl vegetarisk buljong
1 1/2 dl grädde
1 1/2 msk Dijonsenap
1/2 msk Skånsk senap
1 msk Kikkomansoja

Majzena

SÅS:
Vispa ihop och koka upp alla ingredienser. Red av med Maizena.

GÖR SÅ HÄR:
Förväll sojastrips enligt grundreceptet på förpackningen. Stek champinjonerna och sojastrips i olja tills de får färg. Lägg i äpple och syltlök och stek tills allt fått fin färg. Häll över såsen. Koka ihop några minuter och smaka av med salt och peppar.

Servera med ris och haricots verts.

Eat_Veggi_green_3

 

MENY: