Chili con Veggi
Veggi Sojamince brown är en torrvara och måste förvällas i grönsaks-buljong eller vatten före tillredning, vikten ökar då ca 4 gånger, låt rinna av i durkslag och pressa ut vätskan ordentligt. Du kryddar och smaksätter efter eget tycke och smak.
Följ Veggi-Kockens recept så får du en underbar Chili con Veggi!
Gör en Chili con Veggi
4 PORTIONER:
125 g sojamince brown (torrvara)
200 g krossad tomat
200 g blandade bönor
4 dl vegetarisk buljong
3 msk Kikkoman soja
1/2 röd chili, urkärnad och hackad
1/2 röd paprika, urkärnad och tärnad
1 gula lökar, hackade
2 vitlökar, hackade
1 tsk timjan
1 lagerblad
1 msk chilisås
svartpeppar
olja till stekning
Maizena
MAJS- OCH CITRONYOGHURT:
1 dl matlagningsyoghurt
1-2 vitlöksklyftor, hackade
rivet skal av en 1/2 citron
100 g majskorn
salt
GÖR SÅ HÄR:
Förväll sojamince enligt grundreceptet på förpackningens baksida. Stek sojamince, lök, vitlök, chili och paprika med kryddorna tills det fått fin färg. Tillsätt buljong, soja, tomat och chilisås, låt koka i 20 minuter. Lägg i bönorna och smaka av med svartpeppar, koka ytterligare i fem minuter och red ev. av med Maizena.
MAJS- OCH CITRONYOGHURT:
Mixa vitlök, citronskal, majs och hälften av yoghurten. Blanda med resten av yoghurten, smaka av med salt.
Servera tillsammans med ett gott bröd.