Ugnsbakade Sojasteaks
Veggi Sojasteaks är en torrvara och måste förvällas i vatten eller grönsaksbuljong före tillredning, vikten ökar då ca 4 gånger, låt rinna av i durkslag och pressa ut vätskan ordentligt. Du kryddar och smaksätter efter eget tycke och smak.
Följ Veggi-Kockens recept så får du härliga Ugnsbakade Steaks!
Parmesanöverbakade Sojasteaks
4 PORTIONER:
125 g sojasteaks (torrvara)
(förvälls och steks ordentligt i olja, lägg i ugnsform)
1 king solo vitlök
1 msk olja (till stekning)
60 g soltorkade tomater
0,5 dl olivolja
Mixa vitlöken och tomaterna med olivoljan. Blanda med grovhackade oliver och täck dom färdigstekta steaksen.
50 g riven parmesanost strös ovanpå, baka i varmluftsugn 225° ca 8 minuter.
RATATOUILLE:
1 röda paprikor, skurna i grova bitar
1/2 zucchini, skurna i grova bitar
1/2 auberginer, skurna i grova bitar
2 king solo vitlök, hackade
1 rödlök, grovhackad
0,5 dl halvtorr sherry
(kan ersättas med veg. buljong)
1 tsk timjan
0,6 dl olivolja
1 dl vegetarisk buljong + extra buljongpasta till
sältning salt och rikligt med svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
Fräs alla grönsakerna ordentligt i olivoljan. Lägg i en gryta och slå på tomatkross, sherry, timjan och buljong. Låt koka långsamt i ca en timme. Rör om då och då. Smaka av.
Servera med en god valfri pasta.